Ολοκληρώθηκε το διεθνές προπονητικό σεμινάριο μπιτς βόλεϊ

BEACH VOLLEYBALL ,

Ολοκληρώθηκε το «FIVB BV COACHES COURSE-LEVEL ONE», το τρίτο συνεχόμενο σεμινάριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας το οποίο φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα και στις εγκαταστάσεις του Triantafyllidis Beach Arena.

Την τελευταία ημέρα ο κ. Αστέριος Πατσιαούρας, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, μαζί με τις συνεργάτιδες της Ομοσπονδίας κ.κ. Ειρήνη Χαραφιά, Ίλα Ιωακείμ και Κατερίνα Μουστάκα, παρουσίασαν το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus "Whistle" στους προπονητές και αθλητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν μεταξύ άλλων η ευαισθητοποίηση, για την αντιμετώπιση και πρόληψη της λεκτικής σεξουαλικής παρενόχλησης  και του "catcalling"στον αθλητισμό που συνήθως καταλήγει στην εγκατάλειψη του αθλητισμού από τους αθλητές και κυρίως από τις γυναίκες αθλήτριες, καθώς και η ενδυνάμωση των αθλητών και η εκπαίδευση όλων των προπονητών πετοσφαίρισης μέσω του ευρωπαϊκού έργου "Whistle".

Με τη λήξη του σεμιναρίου, ο επικεφαλής εισηγητής και Technical Supervisor της FIVB κ. Τζεφ Μπριο, μαζί με τον αργυρό Ολυμπιονίκη της Αθήνας Ξαβιέ Μπόσμα και τον Μάρκ Κοντόπουλο, εκπρόσωπο του Side Out UK club, συνδιοργανωτή του σεμιναρίου, παρέδωσαν τα διπλώματα στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες που χορηγεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, αφού το FIVB Course είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Olympic Solidarity. Επίσης σε μία από τις ενότητες παρουσίαστηκε και ειδικό αντικείμενο από τον γνωστό Έλληνα τεχνικό και καθηγητή Γιώργο Γιάτση. 

Σχετικά Άρθρα