Τουρνουά ανόδου Γυναικών: Πορφύρας, Ηρακλής Κηφισιάς και Κόρινθος στην Α1

×


Με τις νίκες του Πορφύρα (3-0 την Κόρινθο) και του Ηρακλή Κηφισιάς (3-0 την ΧΑΝΘ) ολοκληρώθηκε το Ειδικό τουρνουά ανόδου στην Α1 Γυναικών.

Ο Πορφύρας είχε εξασφαλίσει την άνοδο του από χθες και σήμερα τον ακολούθησαν ο Ηρακλής Κηφισιάς μετά τη νίκη του επί της ΧΑΝΘ, που παράλληλα έδωσε και το τρίτο εισιτήριο στην Κόρινθο.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας η ΧΑΝΘ ήξερε πως κυνηγούσε ένα μεγάλο θαύμα (ήθελε τη νίκη κόντρα στον Ηρακλή) και στο πρώτο σετ ήταν ανταγωνιστική, αλλά μετά το 1-0 η ομάδα της Κηφισιάς έφτασε εύκολα στη νίκη.

«Η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει και η ιστορία θα γράψει ότι επιστρέψαμε στην Α1. Κι ήδη βάζουμε πλώρη για να δημιουργήσουμε μια καλή ομάδα και να κάνουμε μια καλή πορεία στη μεγάλη κατηγορία. Οι συνθήκες το ευνοούν ώστε να υλοποιήσουμε κι αυτό το στόχο", είπε μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Ηρακλή Σπύρος Χουντουμάδης.

Τα σετ: 25-20, 25-13, 25-13
Ηρακλής Κηφισιάς (Χουντουμάδης) Κοσμά, Λαμπρινίδου, Κουτουξίδου, Κωνσταντίνου, Κωνσταντέλου, Τσελέπη, Κόττα –λ / Γιαννέλου, Βογιατζόγλου Ι., Βογιατζόγλου Α., Κυριάκου, Χούντα.
ΧΑΝΘ (Χριστόπουλος) Αρμουτάκη, Κουνουπίδου, Κίτσιου, Αλτίνη, Μπακοπούλου, Ηλιάδου-Μάνου, Βερνάρδου-λ / Κάπα-λ, Ηλιοπούλου, Κουρτίδου, Θωμοπούλου, Κουτρουμπή.

Την ίδια ώρα κι ο Πορφύρας ολοκλήρωνε με εντυπωσιακό τρόπο την παρουσία του στο τουρνουά της ανόδου καθώς με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια σφράγισε πανηγυρικά την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό του.

Ωστόσο για την Κόρινθο, αυτή ήταν η πιο γλυκιά ήττα της ιστορίας της, καθώς η ήττα της ΧΑΝΘ από τον Ηρακλή Κηφισιάς σήμανε την άνοδο της στην Α1 Γυναικών.

«Σήμερα είμαστε και τυπικά στην Α1 και τώρα αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε τι έχουμε κάνει. Από δω και πέρα ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για να κάνουμε ανταγωνιστική ομάδα, γιατί δε θέλουμε να είμαστε περαστικοί στην κατηγορία. Θα φτιάξουμε καλή ομάδα, για να φέρουμε και πάλι τον κόσμο στο γήπεδο αν και είμαστε σίγουροι ότι όπως και φέτος θα τους έχουμε στο πλευρό μας. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα κορίτσια που 8 μήνες έδωσαν πολλά και πέτυχαν το ακατόρθωτο. Όταν ξεκίνησε σε η σεζόν μας είχαν για υποβιβασμό, αλλά είδατε που φτάσαμε. Μαζί με τον πρόεδρο και όλη τη διοίκηση κάναμε το όνειρο πραγματικότητα, αλλά θέλω να ευχαριστήσω και τον φίλαθλο κόσμο της Κορίνθου που γέμισε το γήπεδο όλη τη χρονιά και δεν είναι τυχαίο ότι δεν χάσαμε βαθμό στην έδρα μας», τόνισε περιχαρής ο τεχνικός της Κορίνθου Γιώργος Μπούκουρας.

Τα σετ: 25-20, 25-21, 25-9
ΑΟΦ Πορφύρας (Πανδής) Ράπτη, Φωτεινού, Κελεσίδη, Γκολφινοπούλου, Χρήστου, Σιδεράτου, Μουστάκη-λ / Λιάρου-λ, Θαλασσινού, Μπουτσελάκου, Γκούρα, Καράκου, Ξαγοραράκη, Θεοχάρη .
Κόρινθος (Μπούκουρας) Κωστάμη, Αλατζάκη, Παναγοπούλου, Βακαλόγλου, Μπίσκου, Τομαρά, Μαργαρίτη –λ / Χατζησοφρωνίου, Δημητριάδη, Δημητροπούλου, Μπούκουρα, Ζήση, Καραβούλη, Ελευθερίου

Δείτε την τελική βαθμολογία ΕΔΩ