Κοντονής: «Ευχαριστώ την Ε.Ο.ΠΕ και το Δήμο Ζακύνθου»

×


O Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και o πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης παρακολούθησαν τους αγώνες της 3ης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων, κάνοντας παράλληλα απονομές και δίνοντας συγχαρητήρια στις πρωταγωνίστριες που συμμετείχαν στην τελική φάση της διοργάνωσης που πραγματοποιηθήκε στη Ζάκυνθο.

Κοντονής: «Στο άθλημα του βόλεϊ υπάρχει το φίλαθλο πνεύμα»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής που τίμησε με την παρουσία του τη διοργάνωση ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που έκανε αμέσως αποδεκτό το αίτημα μου να διοργανωθεί μια τελική φάση στην Ζάκυνθο κι ευχαριστώ τον Δήμο για τη βοήθεια που προσέφερε έτσι ώστε να ολοκληρωθεί το Final 4 με οργανωτική επιτυχία».

Σχετικά με τη στρατηγική επιλογή της Ομοσπονδίας να διοργανώνονται στην περιφέρεια κορυφαία γεγονότα, ο Υφυπουργός τόνισε: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ΕΟΠΕ ακολουθεί μια πολιτική αποκέντρωσης για την ανάπτυξη του αθλήματος, γιατί η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα είναι και οι υπόλοιποι νομοί που μπορούν να καλλιεργήσουν το βόλεϊ. Βλέπετε ότι υπάρχει διάθεση και μεγάλη προσφορά από νέα παιδιά να ασχοληθούν. Αυτό μας δίνει το μέτρο των δυνατοτήτων και των υποχρεώσεων μας. Θέλω να ευχηθώ στις ομάδες που συμμετείχαν να θυμούνται πάντα αυτό το φάιναλ φορ στην Ζάκυνθο και εύχομαι στις αθλήτριες καλή επιτυχία στη ζωή τους και είσοδο στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα όταν δώσουν εξετάσεις».

Αναφερόμενος στην συμπεριφορά των ομάδων και την γενικότερη παρουσία τους στη διοργάνωση ο κ. Κοντονής τόνισε: «Δεν είναι κάτι που το βλέπουμε πρώτη φορά στο βόλεϊ και ευτυχώς στο άθλημα σε όλες τις κατηγορίες υπάρχει αυτό το φίλαθλο πνεύμα, αλλά ιδίως στις μικρές κατηγορίες βλέπετε με την αλληλεγγύη και συναδέλφωση αντιμετωπίζουν τους αγώνες όχι μόνο οι αθλητές αλλά οι προπονητές, οι διοικητικοί παράγοντες αλλά και γονείς. Αυτό είναι ενθαρρυντικό και πρέπει να το έχουν σαν παράδειγμα όλοι, ότι δηλαδή ο αθλητισμός είναι αξίες, είναι το ευ αγωνίζεσαι η αλληλεγγύη που πρέπει να επιδεικνύουν μεταξύ τους και η κοινή προσπάθεια. Γιατί την αξία στον νικητή τη δίνει η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο ηττημένος κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Μαυρομάτης: «Δικαιώνεται η πολιτική της Ομοσπονδίας για ανάπτυξη στην Περιφέρεια»

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης αναφέρθηκε στη διοργάνωση ενώ ευχαριστησε και το Δήμο Ζακύνθου. «Πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι από κάθε άποψη με την ολοκλήρωση του Final 4. Η πολιτική της Ομοσπονδίας για ανάπτυξη του αθλήματος στην Περιφέρεια δικαιώνεται για μία ακόμη φορά αν και εδώ πρέπει να πω ότι υλοποιήσαμε και μια επιθυμία του Υπουργού που είναι από την Ζάκυνθο και χαιρόμαστε που το νησί στήριξε τη διοργάνωση. Να ευχαριστήσω φυσικά και τον Δήμο Ζακύνθου που στήριξε την προσπάθεια και είμαι χαρούμενος γιατί είδαμε όμορφο θέαμα και τις τρεις ημέρες των αγώνων», είπε αρχικά ενώ πρόσθεσε:

«Έγινε μια προσπάθεια όταν μπήκε η χώρα στην κρίση, η οποία άγγιξε και το άθλημα μας, είπαμε να δουλέψουμε στην περιφέρεια έτσι ώστε δημιουργηθούν οι συνθήκες να βγούμε μπροστά. Νομίζω ότι έχουμε βάλει τις βάσεις έτσι ώστε όταν η ελληνική κοινωνία σηκωθεί ξανά ψηλά, το βόλεϊ θα είναι ένα από τα πρώτα αθλήματα που θα βγουν από την κρίση».