Athens Finals: Αγώνας beach sitting volley στην πλατεία Συντάγματος

BEACH VOLLEYBALL ,

Έπεσε η αυλαία του 30ου Πανελληνίου και έσβησαν τα φώτα στην... παραλία Συντάγματος με τις καταπληκτικές εικόνες που μας χάρισαν οι κατάμεστες κερκίδες του Athens Finals.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι με την ανάδειξη των πρωταθλητών για το 2024, το Athens Finals θα μείνει στην μνήμη μας και για κάτι ακόμα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του πανελληνίου σιρκουί, πριν την έναρξη των ημιτελικών του Σαββάτου, διεξήχθη αγώνας επίδειξης Beach sitting volley σε συνεργασία της οργανωτικής επιτροπής του Athens Finals με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει για πρώτη φορά ένα πραγματικά διαφορετικό θέαμα και το αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα προς όλους τους συμμετέχοντες ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τις προσπάθειές τους στην άμμο.

Να σημειωθεί ότι στον αγώνα επίδειξης συμμετείχαν οι πρώην διεθνείς αθλητές Πόλα Κίτσου και Θανάσης Πανούσος, καθώς και ο παλαίμαχος αθλητής και την παραολυμπιακή επιτροπή εκπροσώπησαν οι υπεύθυνες του πρότζεκτ Ζωή Γονιού και Ζωή Κοσμόγλου και οι Στράτος Βαρδής, Αράμ Χελβατζιάν και Θέμης Γιαννακαράς.

«Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία και σε όλη την οργανωτική επιτροπή. Έγινε ένας πολύ ωραίος αγώνας με αθλητές του paravolley που αγωνίστηκαν και είχε την ευκαιρία ο κόσμος να δει αθλητές με αναπηρία να αγωνίζονται στην άμμο. Πιστεύω πως η Ομοσπονδία και στις επόμενες διοργανώσεις της να ένταξη και αυτό το κομμάτι με αγώνες επίδειξης. Το γήπεδο ήταν γεμάτο και ο κόσμος μπόρεσε να δει αυτό το εντυπωσιακό άθλημα. Έτσι πρέπει να γίνονται οι διοργανώσεις» σχολίασε ο διευθυντής της Παραολυμπιακής Επιτροπής Σάκης Κωστάρης, με την προπονήτρια Ζωή Γονιού να συμπληρώνει:



«Ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε η παρουσίαση του beach sitting volley στα τελικά του πανελληνίου πρωταθλήματος. Το άθλημα παίζεται πολλά χρόνια στο εξωτερικό και πιστεύουμε ότι θα γίνει και παραολυμπιακό άθλημα. Παίζουμε τρεις εναντίον τριών και είναι ευκαιρία να το βλέπει ο κόσμος και τα νέα παιδιά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».



Ελένη Ζωντήρου (Πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ): «Όλοι μπορούν να τα κάνουν όλα»

«Χαίρομαι πολύ γιατί πλέον μέσω του αθλητισμού υπάρχει η ορατότητα και αυτό είναι σημαντικό. Είδα κάτι που δεν γνώριζα και είναι πολύ ωραίο να μαθαίνεις συνεχώς πράγματα. Για μένα ήταν ένα κέρδος και για όσους το παρακολούθησαν ότι όλοι μπορούν να τα κάνουν όλα και με κάποιες παραλλαγές».

Ελένη Καζάκου (Μέλος ΔΣ ΕΟΠΕ): «Εύχομαι να γίνει παραολυμπιακό άθλημα»

«Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 είχα δουλέψει για την προσβασιμότητα και όλα όσα χρειάζονται οι άνθρωποι με δυσκολίες. Είδα ενθουσιασμένη στην πλατεία Συντάγματος το beach sitting volley που πλέον μπαίνει στην ζωή μας και γίνεται αναγνωρίσιμο. Ο κόσμος το παρακολούθησε, προσωπικά το είδα για δεύτερη φορά, καθώς είχε γίνει κάτι ανάλογο στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες πέρυσι στην Κρήτη. Εύχομαι αυτό το άθλημα να μπει και επίσημα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες».



Η εταιρεία Kifidis Care στήριξε το Athens Finals και το Beach Sitting Volley

Όλα τα παραπάνω μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της εταιρείας Kifidis Care, που επέτρεψε την απρόσκοπη είσοδο των αθλητών στην κερκίδα των επισήμων, παρέχοντας ειδική πλατφόρμα για την διεκόλυνσή τους.

Η ΕΟΠΕ αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές της ευχαριστίες στην Kifidis Care και στον διευθύνοντα σύμβουλο Χριστόφορο Κυφίδη για την άμεση ανταπόκρισή του και την στήριξή του στην διοργάνωση του Athens Finals.

Η εταιρεία Κυφίδης δραστηριοποιείται στον Ιατρικό κόσμο πάνω από 100 χρόνια και παρέχει κατ’ οίκον νοσηλεία, ορθοπεδικά βοηθήματα, προθετικά, ποδολογικές υπηρεσίες και άλλα. Συνεχώς εξελισσόμενη και σε φυσική ακολουθία στις ήδη υπάρχουσες δραστηριότητες της δημιουργήθηκε η Κυφίδης Care, Υπηρεσίες Φροντίδας & Κατ’οίκον  Νοσηλείας, έχοντας ως σκοπό την άμεση νοσηλευτική και ιατρική περίθαλψη αλλά και την δημιουργία μιας εύκολα προσβάσιμης διαδικτυακής πλατφόρμας με υπηρεσίες υγείας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την επίδειξη του αγώνα Beach Sitting Volley.

Σχετικά Άρθρα