Τμήμα ανάπτυξης Ε.Ο.ΠΕ: 1.115 σχολικές επισκέψεις με 83.500 μαθητές (vid)

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,

Με την ευκαιρία της εβδομάδας σχολικού αθλητισμού η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) και το τμήμα Ανάπτυξης παρουσιάζουν το πρόγραμμα των επισκέψεων που έχουν γίνει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα μετά το τέλος της καραντίνας λόγω της πανδημίας του covid-19 και συγκεκριμένα για τα έτη 2022-2024.
 
Με στόχο την προώθηση του αθλήματος της πετοσφαίρισης και σε συνεργασία με 16 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη συμμετοχή 980 εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής οργανώθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια, ομιλίες αλλά και πρακτικές εκμάθησης του βόλεϊ.

Οι επισκέψεις των έμπειρων προπονητών συνεργατών της ΕΟΠΕ στα σχολεία όλης της Ελλάδας έφτασαν τις 1.115 (Δημοτικά και Γυμνάσια) σπάζοντας όλα τα ρεκόρ από καταβολής της ίδρυσης της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Προσεγγίστηκαν συνολικά 83.508 μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά. Χιλιάδες παιδιά γνώρισαν από κοντά το άθλημα του βόλεϊ, διατύπωσαν ερωτήσεις για τους βασικούς κανονισμούς αλλά και για το πως θα μπορούσαν να εγγραφούν σε κοντινό αθλητικό σύλλογο. Το τμήμα Aνάπτυξης έχει «στοχεύσει» και στους γονείς με ενημερωτικό υλικό, βίντεο και φυλλάδια με σκοπό να υπάρξει παρότρυνση για ενεργή ενασχόληση με το άθλημα.

Η προσπάθεια όλων των συνεργατών και των παραγόντων της ΕΟΠΕ είναι τιτάνια και διαρκής και έρχεται να καλύψει την απόσταση που χωρίζει τις οικογένειες και τα παιδιά από την είσοδο τους σε χώρους άθλησης με τελική επιλογή το άθλημα του βόλεϊ.

Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά και αισιόδοξα αλλά η προσπάθεια πρέπει να είναι εντατική και πάντα συγκρίσιμη όχι μόνο με το τι γίνονταν στο παρελθόν αλλά με το τι συμβαίνει σε όλα τα ομαδικά αθλήματα σε όλο τον κόσμο.

Η διοίκηση της ΕΟΠΕ και το επιστημονικό προσωπικό θα μείνουν προσηλωμένοι στο μεγάλο στόχο της διάδοσης του βόλεϊ στα παιδιά με πρωταρχικό στόχο όχι μόνο την εύρεση των αυριανών πρωταθλητών και πρωταθλητριών αλλά στο να συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση μιας νέας γενιά αθλητών και φιλάθλων με ολοκληρωμένες προσωπικότητες πρωταγωνιστών της ζωής μακριά από τους πειρασμούς και την παραβατικότητα.

Σχετικά Άρθρα