Άνοιξε η αυλαία του Beach Pro Tour Ios Futures 2024 - πρώτη νίκη στα προκριματικά για Καφούρο, Τσιγαρίδα

BEACH VOLLEYBALL ,

Στο επίκεντρο του παγκόσμιου beach volley βρίσκεται η Ίος,η οποία φιλοξενεί από 19 έως 22 Ιουνίου το «Beach Pro Tour Ios Futures 2024».

Το νησί των Κυκλάδων, που συνεχίζει να «γράφει» τη δική του ξεχωριστή «ιστορία» στο καλεντάρι του Παγκοσμίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ Beach Pro Tour 2024 της FIVB, με τη διοργάνωση του φετινού τουρνουά «Beach Pro Tour Ios Futures 2024», αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους ντόπιους φίλους του αθλήματος.

Διοργανωτές για μια ακόμη χρονιά του τουρνουά, είναι η εταιρεία Luxurios και ο Αθλητικός Σύλλογος Ίου. Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ το τουρνουά, που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, έχει τη στήριξη του Δήμου Ιητών.

Η άμμος του Μυλοπότα, μία εβδομάδα μετά το τουρνουά του Πανελληνίου πρωταθλήματος «Ιos Major»,  φιλοξενεί μετά το 2019, το 2022 και το 2023, την 3η παγκόσμιας κλάσης αθλητική δράση.

Την Ελλάδα στις γυναίκες θα εκπροσωπήσουν τέσσερις ομάδες οι οποίες βρίσκονται στο κυρίως ταμπλό και είναι:

1. Λίζα Τριανταφυλλίδη/Δήμητρα Μαναβή
2. Ελένη Αλεξόγλου/Μυρτώ Πασχαλάκη
3. Ιφιγένεια Σαμπάτη/Αναστασία Σιρίνινα
4. Ευανθία Λάβδα/Βασιλική Ματιάδη

Στους άνδρες συνολικά πέντε ομάδες θα λάβουν μέρος, εκ των οποίων οι τέσσερις στο κυρίως ταμπλό Αναλυτικά:

1. Σταύρος Ντάλλας/Δημήτρης Χατζηνικολάου
2. Ιάσων Κανέλλος/Παναγιώτης Ιωαννίδης
3. Στέλιος Τζιουμάκας/Θοδωρής Παπαδημητρίου
4. Αντιόλ Κόλα/Βαγγέλης Σιδέρης

Στα προκριματικα αγωνίζονται ο Ιάκωβος Καφούρος με τον Χρήστο Τσιγαρίδα που στο πρώτο παιχνίδι τους νίκησαν τους Ούγγρους Μπόγκανς, Ουντβαρχελί με 2-0 (21-19, 21-12) σετ και αν επικρατήσουν το απόγευμα τους Ισραηλινούς Ελαζάρ, Ντέι θα πάρουν το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό.

Σχετικά Άρθρα