Γιώργος Γιάτσης: Η αναγνώριση της ΕΟΠΕ, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ και τα σεμινάρια με την FIVB

BEACH VOLLEYBALL ,

Τιμητική πλακέτα για την προσφορά του ως προπονητής και επιστημονικός ερευνητής παρέλαβε ο Γιώργος Γιάτσης κατά την διάρκεια του Thessaloniki Masters. Ο έμπειρος τεχνικός και πρώην αθλητής παρέλαβε την πλακέτα από τον αντιπρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. Κώστα Χαριτωνίδη και στην συνέχεια έδωσε μεγάλη συνέντευξη στο volleyball.gr.

Για τις διοργανώσεις Masters o Γιώργος Γιάτσης είπε: «Οι διοργανώσεις Beach Volley Master της ΕΟΠΕ είναι υψηλού επιπέδου και το τουρνουά της Θεσσαλονίκης προσελκύει πάντα πολύ κόσμο. Ακόμα και τριπλάσιες σε μέγεθος  κερκίδες θα ήταν γεμάτες! Αυτό είναι σημαντικό τόσο για τους αθλητές όσο και για τους χορηγούς, οι οποίοι μπορούν να προωθούν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ κοινό. Σχετικά με το αγωνιστικό, οι ομάδες των δύο τελικών ξεχωρίζουν σε σχέση με τις άλλες ομάδες με την προσθήκη 1-2 ομάδων ακόμα και θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν κρύβω την ικανοποίηση μου να βλέπω αθλητές και αθλήτριες που έχω συνεργαστεί στο παρελθόν και έχουμε κερδίσει πρωταθλήματα μαζί, να συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν όπως είναι οι Παπαδημητρίου, Ιωαννίδης και Τριανταφυλλίδη, Μάτιου και Νιώπας».

Για την αναγνώριση του έργου του από την Ομοσπονδία ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να βραβεύομαι από την Ελληνική Ομοσπονδία Beach Volley, και την ευχαριστώ θερμά για αυτή την αναγνώριση. Είναι η δεύτερη φορά που με τιμά η Ομοσπονδία, με την πρώτη να γίνεται πριν από σχεδόν 20 χρόνια, αναγνωρίζοντας αυτή τη φορά την προσφορά μου στο άθλημα ως προπονητή και επιστημονικό ερευνητή.

Ως προπονητής, έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην ανάπτυξη και βελτίωση των αθλητών και στη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους. Ως ακαδημαϊκός ερευνητής, στόχος μου είναι να προσφέρω νέες γνώσεις και μεθοδολογίες που συμβάλλουν στην προαγωγή του αθλήματος, στη βελτίωση της απόδοσης των αθλητών και στην ανάδειξη της σημασίας της επιστήμης στον αθλητισμό.

Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή τη βράβευση στους 8 πρωταθλητές Ελλάδας αθλητές-τριες μου, οι οποίοι με την επιμονή και τη θέλησή τους με οδήγησαν σε πολλές επιτυχίες και πρωταθλήματα ως προπονητή».

Για τα σεμινάρια ως fivb instructor: «Ως FIVB instructor ξεκίνησα επίσημα το 2022, αν και είχα δώσει πολλές διαλέξεις ως guest instructor στο παρελθόν. Θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό το project, γιατί εκτός από τη γνώση που προσφέρεται στους προπονητές, τους δίνεται και η δυνατότητα να εργαστούν σε πολλές χώρες με το δίπλωμα που αποκτούν. Από την πλευρά μου, προσπάθησα να αναβαθμίσω τα περιεχόμενα της ύλης αυτών των courses με την προσθήκη κινησιολογίας, data-volley και επιστημονικής έρευνας τόσο στο beach volley όσο και στο volleyball 1 και 2. Η ανταπόκριση των συμμετεχόντων ήταν θετική, ενώ οι ομοσπονδίες που με προσκάλεσαν, επανέλαβαν την πρόσκλησή τους και φέτος».

Για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει: «Από ταξίδια σε τόσες χώρες και διδασκαλία σε τόσα πανεπιστήμια, έχω αποκομίσει μια βαθιά κατανόηση της πολυμορφίας του κόσμου. Έχω εμβαθύνει στις διαφορετικές κουλτούρες και παραδόσεις, καταλαβαίνοντας τη σημασία της ανοχής και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Τα ταξίδια με έχουν διδάξει να είμαι ευέλικτος και ανοιχτός στην προσαρμογή, ενώ έχω αποκτήσει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που εμπλουτίζουν την προσέγγισή μου σε προβλήματα. Τέλος, οι συνεργασίες που έχω αναπτύξει στον επιστημονικό τομέα και στο χώρο του volleyball και beach volleyball έχουν αναβαθμίσει το έργο μου και εμπλουτίσει την επαγγελματική μου πορεία».

Σχετικά Άρθρα