Θανάσης Μπελιγράτης: «Πολύ σημαντική η συνεργασία της ΕΟΠΕ με τον Δήμο Πειραιά»

BEACH VOLLEYBALL ,

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην (25/6) συνέντευξη Τύπου του Piraeus Masters στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν κι ο εμβληματικός πρόεδρος της ΕΟΠΕ Θανάσης Μπελιγράτης, ο οποίος επί των ημερών του καθιέρωσε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ.

«Να ξέρετε ότι μπορεί να μην εμφανίζομαι συχνά, αλλά παρακολουθώ τα πάντα. Σήμερα όμως ήρθα γιατί ήθελα να παραστώ σε μια εκδήλωση του αθλήματος μου...», είπε αρχικά ο πολύπειρος παράγοντας με τη χροιά της φωνής του να είναι συναισθηματικά φορτισμένη όταν ανέφερε τις λέξεις «του αθλήματος μου».

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια κι όταν τον ρωτήσαμε αν φανταζόταν ότι το «παιδί» του θα είχε αυτήν την εξέλιξη ο κ. Μπελιγράτης, κάνοντας μια βουτιά στο παρελθόν, τόνισε:

«Το 1994 είχαμε φιλοξενήσει αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο τότε πρόεδρος της FIVB Ρούμπεν Ακόστα μου μίλησε για το μπιτς βόλεϊ και μας έδειξε κάποια βίντεο από χώρες του εξωτερικού. Τότε λοιπόν, όντας ενθουσιασμένος μ' αυτά που είδα, είχα κάνει μια δήλωση λέγοντας ότι μπορούμε να γεμίσουμε την Ελλάδα φιλέδες. Φιλέδες στην άμμο... Και πραγματικά δικαιωθήκαμε εγώ κι οι συνεργάτες μου κι όσοι το αγαπήσανε!

Ξεκινήσαμε από την παραδοσιακή πλατεία στη Ρόδο. Εκεί έγινε το πρώτο μεγάλο event στην άμμο από τις 9 το πρωί ως τις 10 βράδυ σ' ένα κατάμεστο γήπεδο...

Μετά ακολούθησε το τουρνουά που κάναμε μπροστά από τον Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη που τώρα έχει μεταφερθεί στην πλατεία Αριστοτέλους.

Το μπιτς βόλεϊ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και δεν θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσει ακόμη καλύτερα τα επόμενα χρόνια».

Αυτή η τελευταία ατάκα ήταν η καλύτερη πάσα για την επόμενη ερώτηση που είχε να κάνει με το γεγονός ότι φέτος έχουμε για πρώτη φορά τη διεξαγωγή τουρνουά στα τρία μεγάλα αστικά κέντρα με τον Πειραιά να φιλοξενεί το παρθενικό του τουρνουά.

«Είναι πολύ σημαντική η κίνηση της διοίκησης να συνεργαστεί με τους τρεις μεγάλους Δήμους της χώρας ώστε να διεξαχθούν στις κεντρικές πλατείες τα τουρνουά του φετινού πρωταθλήματος. Κι αυτό γιατί θα αποτελέσει κίνητρο και γι' άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα να ενδιαφερθούν για να φιλοξενήσουν αγώνες μπιτς βόλεϊ. Μπορούμε να κάνουμε παντού τουρνουά και η επιτυχία του μπιτς βόλεϊ είναι οι πλατείες. Στο τουρνουά της Ρόδου που σας προανέφερα αρχικά είχαμε πάει σε μια παραλία. Γεμάτη από κόσμο, αλλά ελάχιστοι ερχόταν για να δουν τους αγώνες. Όταν το μεταφέραμε στην πλατεία το γήπεδο ήταν κατάμεστο.

Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τη διοίκηση της ΕΟΠΕ η συμφωνία με τον Δήμο Πειραιά και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι».

Σχετικά Άρθρα