Athens Finals 2024: Το μεγάλο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley στην πλατεία Συντάγματος

BEACH VOLLEYBALL ,

Ο Δήμος Αθηναίων, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ανταποκρινόμενοι στις δύο απόλυτα επιτυχημένες διοργανώσεις του 2022 και του 2023, φέρνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley στην καρδιά της Αθήνας, στην κορυφαία του στιγμή για το 2024.

Από 18 έως 21 Ιουλίου οι 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες θα διεκδικήσουν στην πλατεία Συντάγματος τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για το 2024 και υπόσχονται να προσφέρουν όμορφο θέαμα, που θα μεταδοθεί σε όλη την Ελλάδα μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Στην ιστορικότερη πλατεία της χώρας θα ολοκληρωθεί για φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley με το Athens Finals να είναι το 4ο και τελευταίο μεγάλο τουρνουά για το 2024, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο και στο πιο κεντρικό σημείο της Ελλάδας τα 30 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

Οι συνδιοργανωτές του Athens Finals, ο Δήμος Αθηναίων, ο ΟΠΑΝΔΑ και η ΕΟΠΕ έχουν προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, αγώνες και δράσεις κοινωνικής ευθύνης, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μάθε beach volley» με παιδιά από τα καλοκαιρινά καμπ του Δήμου, beach sitting volley με επίδειξη στην άμμο του παραολυμπιακού αθλήματος και τέλος ένα διαδραστικό παιχνίδι με το κοινό από το Lipton Ice Tea.

Το κεντρικό γήπεδο που θα στηθεί θα είναι με όλες τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, η αγωνιστική άμμος θα είναι χαλαζιακή και θα τοποθετηθεί στο πλακόστρωτο της πλατείας Συντάγματος, ενώ θα κατασκευαστούν εξέδρες με χώρους για τους θεατές, τους επισήμους, τους χορηγούς και για τους δημοσιογράφους.

Η οργανωτική επιτροπή του Athens Finals έχει προβλέψει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις υψηλές θερμοκρασίες που θα υπάρχουν τις επόμενες ημέρες με σκίαστρο στις πλευρές των κερκίδων που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο και δεν έχουν φυσική σκίαση από τα δέντρα, η παρουσία των ιατρών στο χώρο της διοργάνωσης θα είναι συνεχής, καθώς και ασθενοφόρου του Ερρίκος Ντυνάν στη μεγαλύτερη διάρκεια του τουρνουά, ενώ θα υπάρξει εξοπλισμός κλιματισμού ανοιχτού χώρου στους χώρους εργασίας και στις εξέδρες.

Press event στην πλατεία Συντάγματος

Αν και το πρώτο σερβίς στο Athens Finals θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουλίου με τα προκριματικά των γυναικών, η επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουλίου (11.00) στην κεντρική εγκατάσταση στην πλατεία Συντάγματος παρουσία εκπροσώπων των συνδιοργανωτών (Δήμου Αθηναίων, ΟΠΑΝΔΑ, ΕΟΠΕ), χορηγών και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Χάρης Δούκας (Δήμαρχος Αθηναίων): «Το Athens Finals θα είναι μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων στον χαιρετισμό του κάλεσε τον κόσμο να απολαύσει την διοργάνωση και να ζήσει μία μοναδική εμπειρία στην πλατεία Συντάγματος:

«Σας περιμένουμε όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, στην καρδιά του καλοκαιριού, στην καρδιά της Αθήνας.

Τον πιο ζεστό μήνα του χρόνου, η πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε παραλία και υποδέχεται τα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley, το Athens Finals.

Οι καλύτερες ομάδες από όλη την Ελλάδα θα συναγωνιστούν σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό κάτω από τον αθηναϊκό ήλιο.

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω του ΟΠΑΝΔΑ, στηρίζει πάντα τέτοιου είδους αξιόλογες αθλητικές διοργανώσεις. Ετοιμαστείτε να απολαύσετε θέαμα υψηλού επιπέδου, να στηρίξετε τις αγαπημένες σας ομάδες, να συμμετάσχετε σε διαδραστικές δραστηριότητες και να ζήσετε μία μοναδική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Δίνουμε ραντεβού σε μία διαφορετική πλατεία Συντάγματος, γεμάτη άμμο και ενέργεια.

Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση».

Γιώργος Καραμπέτσος (Πρόεδρος ΕΟΠΕ): «Η πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε κέντρο αθλητισμού και ψυχαγωγίας»

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέρνουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην καρδιά της Αθήνας. Η πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε κέντρο αθλητισμού και ψυχαγωγίας, φιλοξενώντας τις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας σε ένα συναρπαστικό τετραήμερο. Ευχαριστούμε τον Δήμο Αθηναίων και τον ΟΠΑΝΔΑ για τη συνεργασία και τη στήριξή τους, καθώς και όλους τους χορηγούς. Περιμένουμε όλο τον κόσμο για να γιορτάσουμε μαζί τα 30 χρόνια ιστορίας του μπιτς βόλεϊ στη χώρα μας».

Οι τελικοί σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ-3

Η Δημόσια Τηλεόραση για άλλη μία φορά θα βρίσκεται στο πλευρό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley και θα μεταδώσει απευθείας τους τελικούς του Athens Finals την Κυριακή 21 Ιουλίου από τις 20.00 έως και τις 22.00.

Οι αγώνες των ομίλων μέχρι και τους ημιτελικούς και στα δύο φύλα θα έχουν live streaming μετάδοση από το επίσημο κανάλι της Ε.Ο.ΠΕ. στο YouTube.

Οι χορηγοί του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και του Athens Finals

Επίσημοι χορηγοί του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley MASTERS 2024 είναι το Lipton Ice Tea, το Borotalco με τα καινοτόμα αποσμητικά σώματος, η RIO mare ηγέτης στην κατηγορία Κονσερβοποιημένου Τόνου και η εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Befon. Επίσημος χορηγός του Athens Finals είναι και το προϊόν Arla Protein που για δεύτερη συνεχή σεζόν στηρίζει το τουρνουά στην πλατεία Συντάγματος, καθώς και το νερό ΕΟΝΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

Το πρόγραμμα των αγώνων

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024


16.00-22.00 Κυρίως Ταμπλό Γυναικών – Ανδρών

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

16.00-22.00 Κυρίως Ταμπλό Γυναικών – Ανδρών

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

09.00-13.00 Quarterfinals Ανδρών-Γυναικών

17.00-17.30 Αγώνας Κοινωνικού σκοπού

18.00-19.30 Ημιτελικοί Γυναικών

19.30-20.00 Beach Sitting Volley Game

20.30-22.00 Ημιτελικοί Ανδρών

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024        

17.00-17.30 Αγώνας Κοινωνικού σκοπού

17.30-19.30 Μικροί Τελικοί Γυναικών – Ανδρών

20.00 Τελικός Γυναικών (ΕΡΤ-3 LIVE)

20.45 Τελικός Ανδρών (ΕΡΤ-3 LIVE)

21.30 Τελετή Απονομών (ΕΡΤ-3 LIVE)

Σχετικά Άρθρα