Η Τσεχία του Γιάννη Αθανασόπουλου και του Αργύρη Αντιφάκου κατέκτησε το FIVB Challenger Cup

Cosmos ,

Την μεγαλύτερη του επιτυχία με την Εθνική Τσεχίας πανηγυρίζει ο Γιάννης Αθανασόπουλος με την κατάκτηση του Challenger Cup στις Φιλιππίνες.

Μετά από εκπληκτική εμφάνιση στον τελικό η Τσεχία νίκησε το Πουέρτο Ρίκο με 3-1 σετ και κατέκτησε για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο στην διοργάνωση που καθιερώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία το 2018 και ματαιώθηκε δύο σεζόν λόγω της πανδημίας του covid-19. Η επιτυχία φέρει την υπογραφή του Γιάννη Αθανασόπουλου ο οποίος γίνεται ο πρώτος Έλληνας προπονητής που φέρνει χρυσό μετάλλιο σε διοργάνωση της FIVB. 

Μεγάλη επιτυχία και για τον Αργύρη Αντιφάκο, ο οποίος είναι στο προπονητικό επιτελείο της Τσεχίας από το φετινό καλοκαίρι.

Τεράστια εμφάνιση έκανε η Ορβόσοβα με 25 πόντους. Ακολούθησε η Μπλεΐνκοβα με 18 πόντους. Από το Πουέρτο Ρίκο η Λόπεζ είχε 23 πόντους. Είναι το πρώτο ασημένιο μετάλλιο για το Πουέρτο Ρίκο και το τρίτο συνολικά μετά και από δύο χάλκινα.

Τα σετ: 3-1 (25-23, 25-20, 18-25, 25-18)

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι. Είπα στα κορίτσια στα αποδυτήρια για την εξέλιξη τους από τον Απρίλιο που ξεκινήσαμε φέτος. Έχουν κάνει ένα εκπληκτικό τουρνουά, παρά τις δυσκολίες που είχαμε. Ειδικά μετά τον χαμένο τελικό του Golden League απέναντι στην Σουηδία. Έπαιξαν σαν ομάδα παρά τον πολύ δυνατό αντίπαλο. Είμαι περήφανος για τις αθλήτριές μου και δίνω σε όλες συγχαρητήρια. Θέλω να ευχαριστήσω και το επιτελείο μου για όλες τις ώρες που ξοδεύουν και είναι πάντα παρόντες. Όπως επίσης και την ομοσπονδία της Τσεχίας που παρά τις δύσκολιες είναι πάντα δίπλα μας που μας παρέχει ότι χρειαστούμε» σχολίασε ο συγκινημένος ο Γιάννης Αθανασόπουλος.

Σχετικά Άρθρα