Το ταξίδι των αθλητριών της Εθνικής κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών Κ18 στο Ηράκλειο Κρήτης

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του Β' ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών Κ18 και την χθεσινή κατάκτηση του τίτλου από την Βουλγαρία, αντιπάλου της Ελλάδας στο Ηράκλειο Κρήτης, οι Ελληνίδες διεθνείς κάνουν στο volleyball.gr τον απολογισμό τους.

Οι αθλήτριες που αγωνίστηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Λίντο και εκπροσώπησαν τη χώρα μας, μοιράστηκαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για την εμπειρία που έζησαν στην Ελλάδα, αντιμέτωπες με τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Για όλες τις αθλήτριες η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν ένα όνειρο που εκπληρώθηκε και ο κύκλος αυτός έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν και ο ανταγωνισμός ήταν δυνατός, η αφοσίωσή τους στην καθημερινή δουλειά τις επέτρεψε να ζήσουν σπουδαίες στιγμές και να διαμορφώσουν αναμνήσεις που θα τους μείνουν αξέχαστες για πάντα.

Αναλυτικά τι δήλωσαν όλες οι αθλήτριες:

Όλγα Δρέμπελα

«Ένα ευρωπαϊκό και μάλιστα στη χώρα μας είναι μία εμπειρία που θέλει να ζήσει κάθε αθλήτρια και είχαμε εμείς αυτή την ευκαιρία να το ζήσουμε. Ήταν όνειρο και ήμασταν τυχερές που παίζαμε μπροστά στον κόσμο μας. Κάθε πόντος ήταν για το εθνόσημο και παλεύαμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε μία υψηλότερη θέση. Όλες οι ομάδες ήταν καλές και άξια βρισκόντουσαν στο ευρωπαϊκό. Ίσως εμείς αδικήσαμε τους εαυτούς μας σε κάποια παιχνίδια όμως, μέσα από όλη αυτή την διαδικασία μάθαμε πράγματα και σίγουρα μας έκανε καλύτερες».

Μάριαν Κατσάλη

«Ζήσαμε μία μοναδική εμπειρία, αγωνιζόμενες στο ευρωπαϊκό που έγινε στη χώρα μας. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία, την Περιφέρεια Κρήτης και όλους όσοι βοήθησαν έτσι ώστε να γίνει ο όμιλος του ευρωπαϊκού στο Ηράκλειο Κρήτης. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον κόσμο που αγκάλιασε την ομάδα μας και μας στήριξε σε κάθε παιχνίδι με τη φωνή του. Σίγουρα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα, αλλά κρατάμε τα θετικά και ότι κλείσαμε την διοργάνωση με μία σημαντική νίκη».

Ελπίδα Τικμανίδου

«Ήταν μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη χώρα μας. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία που μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε κάτι τόσο μοναδικό. Ευχαριστούμε και τον κόσμο για την στήριξή του και που μας έδινε ενέργεια σε κάθε φάση. Είμαστε ευχαριστημένες από την προσπάθεια που καταβάλαμε. Ελπίζω στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε όλες μαζί με την Εθνική ομάδα».

Βάλια Δαγρέ

«Ήταν κάτι αξέχαστο αυτό που ζήσαμε. Ευχαριστούμε τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμάς και μας έδωσαν την ευκαιρία να δείξουμε το ταλέντο μας στη χώρα μας. Στις αρχές ήμασταν λίγο μαγκωμένες αλλά όταν μιλήσαμε μεταξύ μας αρχίσαμε να παίζουμε απελευθερωμένα και με βάση τις δυνατότητές μας. Θεωρώ ότι αδικήσαμε οι ίδιες τους εαυτούς μας στα παιχνίδια που μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Δεν δείξαμε σίγουρα αυτό που μπορούσαμε αλλά τελειώσαμε την διοργάνωση με μία σπουδαία νίκη και καλή εμφάνιση».

Γεωργία Ιωάννιδη

«Είμαι χαρούμενη που αποτελώ μέλος αυτής της ομάδας και ευγνώμων για αυτό που ζήσαμε. Κάθε μία από εμάς κέρδισε σε ομαδικό και προσωπικό επίπεδο. Ακόμα και τα σετ που πήραμε στις ήττες, οι νίκες που κάναμε είναι στιγμές στον αθλητισμό που δεν συγκρίνονται με τίποτα άλλο. Η βοήθεια του κόσμου στο Ηράκλειο έκανε την εμπειρία ακόμα πιο αξέχαστη. Κλείσαμε την διοργάνωση με θετικό πρόσημο και σίγουρα όλες μας δώσαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Είχαμε όμως τις προοπτικές και το ταλέντο για να πάμε πιο ψηλά. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μας που μας καθοδήγησαν σε αυτό το ταξίδι και ένα ακόμα μεγαλύτερο ευχαριστώ στις συναθλήτριές μου που παλεύαμε η μία για την άλλη και ξεπεράσαμε μαζί όλα τα εμπόδια».

Ειρήνη Μπιτσακτσή


«Είμαστε πολύ χαρούμενες που μας δόθηε η ευκαιρία να αγωνιστούμε στην Ελλάδα σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είχαμε στήριξη από τον κόσμο στο Ηράκλειο που μας έδινε δύναμη. Όλες οι ομάδες ήταν δυνατές. Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη πορεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθήσαμε. Δώσαμε όλες μας το 100%. Το ευρωπαϊκό μας έμαθε πράγματα τα οποία θα είναι χρήσιμα σε όλες μας για να είμαστε ακόμα καλύτερες στο μέλλον».

Ιωάννα Δημητρίου


«Στην αρχή υπήρχε άγχος αλλά ταυτόχρονα ήταν και ευχάριστο γιατί εκπροσωπούσες τη χώρα σου σε ένα ευρωπαϊκό. Ήταν μία εμπειρία που δεν έχεις τη δυνατότητα να τη ζήσεις συχνά. Κόντρα στην Τουρκία έκλεισε ένας κύκλος με μία σπουδαία νίκη. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα. Οι αντίπαλοί μας ήταν καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι που τους αντιμετωπίσαμε. Σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένη και χαρούμενη που κλείνει τόσο όμορφα αυτή η χρονιά. Προσπαθήσαμε όλες για το καλύτερο δυνατό».

Όλγα Ζεϊμπέκη

«Δεδομένων των συνθηκών, κλείσαμε την διοργάνωση με τον καλύτερο τρόπο. Είχαμε ένα φοβερό προπονητικό επιτελείο και όλες οι αθλήτριες είμαστε φίλες μεταξύ μας. Τα τελευταία δύο χρόνια περνάμε τα καλοκαίρια μας σαν παρέα. Ήήταν μοναδική εμπειρία το ευρωπαϊκό και ο κόσμος μας στήριζε σε κάθε παιχνίδι με τη φωνή του. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό σε κάθε αγώνα. Δεν θα είμαστε ξανά όλες μαζί αλλά πάντα θα θυμόμαστε η μία την άλλη και τις στιγμές που ζήσαμε. Περάσαμε μοναδικές στιγμές, καλές και κακές που κανείς απ'έξω δεν θα τις καταλάβει. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία για την στήριξη και που μας έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στη χώρα μας».

Δήμητρα Νάνου

«Από την πρώτη μέρα που πατήσαμε το πόδι μας στην Κρήτη ένιωθα πολύ ωραία. Ήταν μεγάλο μπόνους που ήρθε κόσμος όχι μόνο από την Κρήτη αλλά από όλη την Ελλάδα για να μας στηρίξει και στις κερκίδες ήταν η οικογένειά μας. Ήταν κάτι ξεχωριστό. Στο αγωνιστικό κομμάτι μπορούσαμε σίγουρα πολύ καλύτερα. Κάθε εμπόδιο όμως για καλό και από όλη αυτή την διαδικασία θα μάθαμε και γίναμε καλύτερες. Αυτός ο κύκλος κλείνει με την πιο ευχάριστη ανάμνηση, μία νίκη με ανατροπή απέναντι στην Τουρκία. Ευχαριστώ τον Θεό που είναι πάντα δίπλα μας, τους γονείς μου που με στηρίζουν και όλους τους ανθρώπους που είναι στο πλευρό μου αυτές τις στιγμές».

Παρασκευή Πρινιωτάκη

«Ήταν πολύ συγκινητικό για εμάς και ιδιαίτερα για την Εμμανουηλία (Πιτσούλη) και μένα, καθώς στο γήπεδο που κάναμε τα πρώτα μας βήματα στο βόλεϊ, παίξαμε ένα ευρωπαϊκό και ακούγαμε τον εθνικό ύμνο κάθε μέρα. Αγωνιζόμασταν μπροστά στον κόσμο μας και είμαστε ευγνώμονες που έγινε στην Κρήτη. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, προσπαθήσαμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε και συγκινημένες για αυτή την προσπάθεια με το συγκεκριμένο γκρουπ αθλητριών εδώ κια μία τετραετία, καθώς ξεκινήσαμε μαζί από τα κλιμάκια. Είμαστε όλες μαζί και με το προπονητικό επιτελείο, μία ομάδα και μία οικογένεια».

Εμμανουηλία Πιτσούλη

Υπήρχε μεγάλη προσμονή για το ευρωπαϊκό στην Ελλάδα και ανυπομονούσαμε να ξεκινήσουν οι αγώνες. Ήταν κάτι το μαγικό όλες αυτές τις ημέρες που αγωνιζόμασταν στην Κρήτη και στο Ηράκλειο σε ένα γήπεδο που μαζί με την Παρασκευή (Πρινιωτάκη) ξεκινήσαμε το βόλεϊ. Ευχαριστούμε την ομοσπονδία και την Περιφέρεια Κρήτης που έφερε τον όμιλο του ευρωπαϊκού στην Ελλάδα και στην Κρήτη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλα τα κορίτσια για την προσπάθεια που κατέβαλαν, καθώς και σε όλο το προπονητικό επιτελείο για την δουλειά και την στήριξη τους. Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας βήμα».

Χρύσα Καραγιάννη


«Το ότι ζήσαμε ένα ευρωπαϊκό στη χώρα μας ήταν ξεχωριστό. Σίγουρα μπορούσαμε παραπάνω αλλά όλες κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι. Η στήριξη από το κοινό ήταν μεγάλη και μας έκανε να στεκόμαστε καλύτερα στα πόδια μας. Αυτός ο κύκλος ολοκληρώθηκε με μία νίκη απέναντι στην Τουρκία, μία ανάμνηση που θα θυμόμαστε για πάντα».

Δήμητρα Παπαθανασίου

«Είμαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα που είχαμε, παρόλο που όλες πιστεύουμε ότι μπορούσαμε καλύτερα. Τελειώσαμε με ένα σημαντικό αποτέλεσμα απέναντι στην Τουρκία που είχε και αυτή ως στόχο την πρόκριση. Ο κόσμος μας βοήθησε σε όλα τα παιχνίδια για να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και τον ευχαριστούμε. Όλες πήραμε πολύτιμα μαθήματα, μάθαμε νέα πράγματα και ελπίζω στο μέλλον να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε μεγάλες διοργανώσεις εκπροσωπώντας την Ελλάδα».

Χριστίνα Τερζάκη


«Μία πορεία που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια έφτασε στο τέλος της με όμορφο τρόπο. Παρόλο που δεν πήραμε τις νίκες που θέλαμε, η εμπειρία ενός ευρωπαϊκού και μάλιστα στην Ελλάδα μας έκανε καλύτερες αθλήτριες. Δεθήκαμε ακόμα περισσότερο μεταξύ μας. Πήραμε εμπειρίες που θα μας ακολουθούν στην συνέχεια της καριέρας μας. Ήταν ξεχωριστή εμπειρία και θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που μας στήριξε. Ελπίζουμε όλες να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη χώρα μας και να μην τα παρατάμε ποτέ».

Δανάη Μαργαριτοπούλου

«Έμαθα πολλά πράγματα, από τους προπονητές μας, τις συμπαίκτριές μου και πιστεύω ότι βελτιώθηκα. Παρόλο που δεν ήμουν στην τελική 14άδα προσπαθούσα κάθε μέρα να τις βοηθήσω και να τις εμψυχώσω. Δεν έχει σημασία αν είσαι μέσα ή έξω από το γήπεδο. Είμαι πολύ χαρούμενη για τα κορίτσια και την προσπάθειά τους. Έδωσαν τον καλυτερό τους εαυτό. Πιστεύω πως τα επόμενα χρόνια θα μπορούμε ως ομάδα να φέρουμε κάποιο ακόμα μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Εύχομαι υγεία σε όλα τα κορίτσια και να είμαστε όλες στο χώρο του βόλεϊ για πολλά χρόνια».

Χριστίνα Μπανάσιου

«Ήταν η δεύτερη προετοιμασία μου με την ομάδα. Αν και είμαι σχετικά καινούργιο μέλος, όλα τα κορίτσια και το επιτελείο με υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και με έκαναν να νιώσω άνετα. Αν δεν ήμουν στην τελική 14άδα ήταν μία μοναδική εμπειρία και αποκόμισα πολλά πράγματα που θα με ακολουθούν για όλη μου τη ζωή. Θεωρώ πως μέσα από αυτή την διαδικασία έγινα καλύτερος άνθρωπος αλλά και αθλήτρια. Καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε στις αντιξοότητες των αγώνων και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Σχετικά Άρθρα