Όλγα Στράντζαλη: «Δεν μας αρκεί απλά να περάσουμε στο επόμενο Ευρωπαϊκό»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Από το 2009, όταν και βρέθηκε για πρώτη φορά στις Εθνικές ομάδες, όλα της τα καλοκαίρια (με εξαίρεση το 2016 που βρέθηκε στις ΗΠΑ για σπουδές και το 2020 λόγω του κορονοϊού) ήταν συνυφασμένα με τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

Από το βράδυ της περασμένης Κυριακής η Όλγα Στράντζαλη, έχει τεθεί στη διάθεση του Απόστολου Οικονόμου, αλλά έφτασε η μέρα που η διεθνής ακραία ξεκίνησε την προετοιμασία και είναι πλέον η πιο παλιά αθλήτρια της Εθνικής γυναικών!

«Είναι λίγο περίεργο, γιατί είμαι μόνο 28 χρονών και συνήθως στην Εθνική ομάδα είχαμε αθλήτριες άνω των 30 ετών ως τις πιο έμπειρες», είπε ξεσπώντας σε γέλια η αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και συνέχισε μιλώντας στο volleyball.gr:

«Η αλήθεια είναι ότι εδώ και μια τριετία περίπου έχει ξεκινήσει μια ανανέωση στην Εθνική ομάδα και για μένα αποτελεί τιμή το να είμαι η αρχηγός και η παλαιότερη. Κι αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω να μπουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τα νέα κορίτσια στο κλίμα της ομάδας και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Η ίδια πάντως εμφανίστηκε αρκετά αισιόδοξη γι’ αυτήν τη νέα προσπάθεια… «Έχουμε πολύ καλά στοιχεία ως ομάδα. Υπάρχουν κάποια νέα πρόσωπα, αλλά τα περισσότερα κορίτσια ήταν στην Εθνική και έχουν δείξει τι μπορούν να κάνουν. Αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι στη χημεία μας σαν ομάδα, για να βελτιωθούμε τα επόμενα χρόνια», είπε χαρακτηριστικά η διεθνής ακραία η οποία την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στο καμπιονάτο με την Volley Talmassons και συνέχισε αναφερόμενη στους στόχους:

«Από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε για ότι είχε γίνει στις προηγούμενες συμμετοχές μας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα… Δεν μας αρκεί απλά να περάσουμε στο επόμενο Ευρωπαϊκό, αλλά θέλουμε το κάτι παραπάνω όπως για παράδειγμα ότι κάναμε το 2019 και γιατί όχι ίσως και κάτι καλύτερο… Για αρχή όμως πηγαίνουμε βήμα, βήμα και το μυαλό μας είναι στο να κάνουμε το 2χ2 το φετινό καλοκαίρι στον προκριματικό όμιλο. Κι αφού το κάνουμε αυτό θα έρθει να συζητήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες για το μέλλον».

Για την ίδια πάντως μια επιτυχία με την Εθνική ομάδα «… είναι σίγουρα ένα απωθημένο. Πάντα αναζητούσαμε κάτι μεγάλο, το σίγουρο είναι ότι το μπορούμε και πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα. Πρέπει να βρεθούμε στο πιο υψηλό επίπεδο. Αυτό όμως δεν είναι κάτι απλό. Είναι μια διαδικασία που απαιτεί πολλά πράγματα και σίγουρα θα πρέπει τα καλοκαίρια μας να είναι γεμάτα με αγώνες κόντρα στις καλές ευρωπαϊκές ομάδες για να μπορέσουμε να φέρουμε την Εθνική εκεί που θέλουμε εμείς αλλά και όλος ο κόσμος του βόλεϊ».

Τέλος μιλώντας για τα κίνητρα που έχει η ίδια να συνεχίζει να προσφέρει με την ίδια αγάπη και θέληση στην Εθνική ομάδα η εξήγηση της ήταν απλή και ξεκάθαρη. «Νιώθω τεράστια τιμή που εκπροσωπώ την χώρα μου φορώντας τη φανέλα της Εθνικής. Κι αυτό το συναίσθημα είναι το ίδιο από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα. Θεωρώ ότι είναι χρέος μου να βρίσκομαι στην Εθνική. Από κει και πέρα δεν μπορώ να κάθομαι όλο το καλοκαίρι ως επαγγελματίας αθλήτρια κι οι προπονήσεις με βοηθούν για να συντηρούμαι σε καλή κατάσταση».

Σχετικά Άρθρα