Κώστας Χριστοφιδέλης: «Αμφίρροπο το ματς της πρεμιέρας»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Αφού υπηρέτησε την Εθνική ομάδα ως αθλητής και ως βοηθός προπονητή, έφτασε η στιγμή για να κάνει ο Κώστας Χριστοφιδέλης το ντεμπούτο του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ως πρώτος προπονητής. 
 
Παρθενική εμφάνιση ως πρώτος προπονητής. Τι έχει αλλάξει στην Ελλάδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν ήσουν βοηθός;
«Κατά αρχήν ο ρόλος μου. Από κει και πέρα, νέα πρόσωπα, νέοι αθλητές και σίγουρα αυτό το οποίο διακρίνω είναι πολύ όρεξη για δουλειά και διάκριση. Είναι κάτι που είναι ευχάριστο και θετικό κι ελπίζουμε να συνδυαστεί με θετικά αποτελέσματα.»

Είμαστε το φαβορί στον όμιλο;
Θεωρητικά είμαστε, αλλά πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Παίζουμε με μια ομάδα που είμαστε αρκετά κοντά και με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι ένα παιχνίδι αμφίρροπο. Θα υπολογίσουμε πάρα πολύ το κομμάτι του παιχνιδιού μας στο side out. Είμαστε μια ομάδα που το έχουμε δουλέψει, διαχρονικά η Εθνική έχει καλό side out. Μετά θα ποντάρουμε σε κάποια τακτικά στοιχεία του παιχνιδιού ώστε στα κρίσιμα σημεία να είμαστε αυτοί που θα πάρουμε τα σετ και την νίκη.»

Αυτή η ομάδα είναι ο κορμός για το Ευρωβόλεϊ ή θα έρθουν κι άλλοι παίκτες που τους έχεις ξεκουράσει κατά κάποιον τρόπο;
«Θα προστεθούν παίκτες. Όχι μόνο αυτοί που ξεκουράστηκαν, αλλά και νεαροί. Η πόρτα της Εθνικής ομάδος είναι πάντα ανοιχτή. Όσοι είναι εδώ είναι παιδιά που θέλουν να είναι εδώ, αλλά θεωρώ ότι κι αθλητές μικρότεροι σε ηλικία θα πάρουν ευκαιρίες. Στο άμεσο μέλλον, να είναι στην Εθνική και γιατί όχι, να διεκδικήσουν θέση.»

Θα ζητήσεις από την Ομοσπονδία του χρόνου ή το καλοκαίρι να δουλέψει η Εθνική τρεις και τέσσερις μήνες;
«Το έχω ήδη ζητήσει και θεωρώ ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα συμβεί.»



Σχετικά Άρθρα