Κώστας Λιώσης: «Από τα φαβορί για μετάλλιο η Βουλγαρία, ο Νικόλοφ αποτελεί παράδειγμα αθλητή»

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Λιώσης σχολίασε την ήττα από την Βουλγαρία με 3-0 σετ, στάθηκε στην ποιότητα του Σιμεόν Νικόλοφ που αγωνίστηκε στο παιχνίδι ως πασαδόρος και διαγώνιος και αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι με την Τσεχία.

«Η Βουλγαρία είναι από τις ισχυρές ομάδες όλου του ευρωπαϊκού και θα διεκδικήσει μετάλλιο. Το γεγονός ότι χθες έχασαν πιθανότατα να ήταν εις βάρος μας γιατί σήμερα μπήκαν με μεγάλη ένταση και συγκέντρωση. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε και να αντέξουμε την πίεση στην υποδοχή μας, αλλά η ποιότητα του αντιπάλου δεν βοήθησε. Τα παιδιά προσπάθησαν αλλά όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες το να έχεις κενά διαστήματα και να κρατηθείς κοντά στο σκορ, επηρεάζει το αποτέλεσμα».

Για τον Νικόλοφ σχολίασε: «Είναι ένα μεγάλο ταλέντο αλλά δείχνει ότι είναι από τους αθλητες που δεν έχει σταθεί σε αυτό. Θα πρέπει να παραδειγματιστούν πολλά παιδιά. Είναι προσηλωμένος στο στόχο του και να μην επαναπαύεται στο ταλέντο του και στα σωματικά του προσόντα. Δουλεύει πολύ μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό. Αν συνεχίσει έτσι θα αφήσει εποχή. Είναι από τους 2-3 καλύτερους αθλητές στον κόσμο στην ηλικία του».

Για την Τσεχία: «Όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Έχουμε πέσει σε έναν δύσκολο όμιλο και ο πρώτος πιθανότατα να έχει μία ήττα, ίσως και δεύτερη. Είναι η ψηλότερη ομάδα στον όμιλό μας. Περιμένουμε να δούμε και την κατάσταση του Νανόπουλο που δεν έχει επανέλθει. Σίγουρα θα φανούμε ανταγωνιστικοί».

Ο κεντρικός της Εθνικής Άγγελος Σταθέλος δήλωσε: «Όπως πάντα ο κόσμος ήρθε και μας στήριξε απέναντι σε μία δύσκολη ομάδα που μας πίεσε πάρα πολύ από το σερβίς. Δυκολευτήκαμε στην υποδοχή και το παιχνίδι δεν κυλούσε καλά. Παίξαμε όμως με ψυχή και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα στρέψουμε την προσοχή μας στην Τσεχία και θα αναλύσουμε την ομάδα μαζί με τους προπονητές μας. Θα προσπαθήσουμε να την κουμαντάρουμε για να πάρουμε τη νίκη».

Σχετικά Άρθρα