H Ελλάδα και πάλι στο επίκεντρο των διεθνών διοργανώσεων

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Ένα καλοκαίρι γεμάτο νικηφόρα αποτελέσματα, θετικές παρουσίες και εντυπωσιακό απολογισμό ήταν αυτό που κλείνει δίνοντας σταδιακά τη σκυτάλη και πάλι στα πρωταθλήματα. Η Ελλάδα σταδιακά επιστρέφει δυναμικά στο επίκεντρο των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων καλύπτοντας το χαμένο έδαφος των χρόνων της κρίσης.

Με την πρόκριση και της Εθνικής γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από 22 χρόνια και τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ 2026, το φετινό καλοκαίρι έδειξε ότι το Ελληνικό βόλεϊ βρίσκεται σε ανοδική πορεία, αποδεικνύοντας την ποιότητα και το ταλέντο των αθλητών - αθλητριών της, καθώς και την αξία των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ανάπτυξη του αθλήματος σε εθνικό επίπεδο.

Η αρχή έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κρήτης η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης διοργάνωσε τον B' όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών Κ18 στο κλειστό γυμναστήριο του Λίντο με τις Εθνικές ομάδες της Βουλγαρίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Λιθουανίας, της Ουγγαρίας και της Τουρκίας.

Ακολούθησε το Βαλκανικό πρωτάθλημα ανδρών Κ16 στο Μουζάκι, όπου η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο έχοντας ως αντιπάλους την Σερβία, την Τουρκία και την Ρουμανία. Ο Δήμος Μουζακίου που στηρίζει το ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια μαζί με την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία έφεραν στην πόλη για πρώτη φορά διεθνή διοργάνωση.

Η τρίτη διεθνής διοργάνωση στη χώρα μας για το 2024 διεξήχθη στην Άρτα, όπου μαζί με τον Δήμο Αρταίων, τον Δήμο Ζηρού και την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. η Ομοσπονδία έφερε στην πόλη της Ηπείρου τους μελλοντικούς αστέρες του ανδρικού βόλεϊ, διοργανώνοντας τον Β' όμιλο του Ευρωβόλεϊ ανδρών Κ20. Στην Άρτα ήρθαν και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα μαζί με την δική μας Εθνική ομάδα και η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Ιταλία, η Σλοβενία, η Ισπανία, το Ισραήλ και η Σκωτία.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω διοργανώσεων η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν και στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Από τους συνδιοργανωτές Δήμους, τις τοπικές Ενώσεις, τα σωματεία της Κρήτης, του Μουζακίου και της ευρύτερης περιοχής, της Άρτας, τους παράγοντες, τους εθελοντές, την αστυνομία, τους γιατρούς και τα ΜΜΕ που πρόβαλαν όλες τις διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα