Πολυδύναμο ΟΑΚΑ, Τ4 Μίκρας και μία Ολυμπιακή Εγκατάσταση παραχωρούνται στην ΕΟΠΕ για τις Εθνικές ομάδες

NEWS ,

Ιστορική ημέρα είναι η σημερινή για το Ελληνικό βόλεϊ και τις Εθνικές ομάδες βόλεϊ όλων των κατηγοριών καθώς ο υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο τα στάδια που θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των εθνικών συγκροτημάτων. 

Το ζήτημα της έδρας των προετοιμασιών των Εθνικών ομάδων βόλεϊ ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος με τον Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, σε συνέχεια επαφών και συζητήσεων που προηγήθηκαν τους προηγούμενους μήνες. 

Η αθλητική ηγεσία, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων με κριτήρια τις πραγματικές ανάγκες της κάθε αθλητικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε τη στέγαση σε δύο γυμναστήρια των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Οι ανάγκες των Εθνικών ομάδων στην Αθήνα θα εξυπηρετούνται στο (υπό ανέγερση) Πολυδύναμο Κλειστό Γυμναστήριο του ΟΑΚΑ και εκείνων στη βόρεια Ελλάδα στο γυμναστήριο Τ4 του Αθλητικού Κέντρου της Μίκρας («Μίκρα 4», που πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα)!

Επίσης συζητήθηκε και το ζήτημα της χρήσης μιας ακόμα μεγάλης Ολυμπιακής εγκατάστασης στην Αθήνα για τους αγώνες των διεθνών διοργανώσεων των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών, αλλά για το θέμα αυτό θα υπάρξει νέα συνάντηση.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, δήλωσε: 
«Είμαι συγκινημένος και χαρούμενος διότι μία ακόμα δέσμευση της διοίκησής μας γίνεται πραγματικότητα. 
Με τον Υπουργό Αθλητισμού είχαμε πολύμηνη συνεργασία για το ζήτημα αυτό και πιστεύω πως γίνεται το καλύτερο δυνατό. Το βόλεϊ είναι ένα δημοφιλές άθλημα που χρειάζεται ευρύχωρα και σύγχρονα στάδια για να αναπτυχθεί.

Οι Εθνικές ομάδες, οι ομοσπονδιακοί προπονητές, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα έχουν σύντομα στη διάθεση τους δύο υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μέσα στους αστικούς ιστούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με άμεση πρόσβαση, ασφάλεια και κοντά σε ξενοδοχειακές μονάδες, το Πολυδύναμο του ΟΑΚΑ και το Τ4 του Ε.Α.Κ. Μίκρας. 

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βρούτση και τους συνεργάτες του που άκουσαν προσεκτικά τα προβλήματα της ΕΟΠΕ και του ελληνικού βόλεϊ. Καταθέσαμε τα επιχειρήματα μας και τεκμηριώσαμε τις ανάγκες μέσα από τον πλούσιο αγωνιστικό σχεδιασμό. Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους και μιλάμε πάλι με έργα».

Σχετικά Άρθρα