Θρύλοι του παγκόσμιου βόλεϊ ζουν τη χαρά των παιδιών τους στο Ευρωπαϊκό της Κρήτης

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Στον όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών Κ18 που διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης βρίσκεται και η Γερμανία, η οποία έχει στην σύνθεσή της δύο αθλήτριες των οποίων οι γονείς έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στο βόλεϊ.

Ο λόγος για τις δύο ακραίες Λεάνα Γκρόζερ και Λεϊλάνι Σλακάνιν, οι οποίες απέναντι στην Ελλάδα το απόγευμα της Τρίτης έδειξαν το ταλέντο τους και έκαναν μεγάλη ζημιά, ειδικά από τη γραμμή του σερβίς και στην επίθεση.

Η Λεάνα Γκρόζερ είναι κόρη του σπουδαίου Γερμανού διαγώνιου Γκέοργκ Γκρόζερ που παρόλο που βρίσκεται στα 39 του χρόνια συνεχίζει να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο του παγκοσμίου βόλεϊ. Πέρσι αγωνίστηκε στην τούρκικη Αρκάς που απέκλεισε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του CEV Cup και προετοιμάζεται αυτό το καλοκαίρι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Όσον αφορά την Λεϊλάνι Σλακάνιν, πρόκειται για την κόρη της σπουδαίας Ντενίζ Σάντερς - Γουίλιαμς, η οποία είναι Αμερικανίδα και εκπροσώπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες στους Ολυμπιακούς του 1992 στην Βαρκελώνη και στην Ατλάντα το 1996 στο μπιτς βόλεϊ. Στην συνέχεια μετακόμισε στην Γερμανία και κατέκτησε με συμπαίκτρια την Μίντσε το πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ της χώρας.

Οι δύο αθλήτριες έχουν ακολουθήσει τα βήματα των γονιών τους και τα πρώτα δείγματα των ικανοτήτων τους τα έδειξαν κόντρα στη χώρα μας, με την Σλακάνιν να πετυχαίνει 20 πόντους με 18/36 επιθέσεις, 1 άσσο και 1 μπλοκ, ενώ η Γκρόζερ είχε 11 με 7/24 επιθέσεις, 1 άσσο και 3 μπλοκ.

*Στην φωτογραφία η Λεάνα Γκρόζερ με το νούμερο 9 και η Λεϊλάνι Σλακάνιν με το νούμερο 2.

Σχετικά Άρθρα