Εθνική ανδρών: Από την πρώτη συγκέντρωση άρχισε το… τρέξιμο

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ,

Πρώτη συγκέντρωση και πρώτη προπόνηση για την Εθνική ανδρών που έπιασε δουλειά σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου, εν όψει των αγώνων που έχει να δώσει στα τέλη Αυγούστου για τον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Νωρίς το μεσημέρι οι Έλληνες διεθνείς συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο Athens Avenue που θα είναι η βάση τους μέχρι τα τέλη του μήνα (κατόπιν η αποστολή θα αναχωρήσει για τη Λάρισα όπου θα δώσει τον εντός έδρας αγώνα με τη Γεωργία) και εκεί τους υποδέχθηκε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Χριστοφιδέλης με τους συνεργάτες του και τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής Μάριο Γκιούρδα.

Ο κ. Χριστοφιδέλης στη σύντομη ομιλία του ανέλυσε το πλάνο της προετοιμασίας και εξήγησε τις «απαιτήσεις» που υπάρχουν δίνοντας μεγάλη έμφαση στην καλή επικοινωνία που πρέπει να έχει όλο το γκρουπ, ενώ ένα σύντομο χαιρετισμό είχαμε κι από τον κ. Γκιούρδα.

Η Εθνική έπιασε από σήμερα δουλειά, ωστόσο τις πρώτες ημέρες το γενικό πρόσταγμα θα έχει ο γυμναστής Λάμπρος Δάνας καθώς οι προπονήσεις θα γίνονται στο γήπεδο της Προοδευτικής και από την Δευτέρα η ομάδα θα μπει στο κλειστό του Ρέντη.

Θανάσης Πρωτοψάλτης: «Τιμή το να είμαι αρχηγός, αισιοδοξία για το νέο ξεκίνημα»

Σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια της Εθνικής ομάδας, ένας από τους παλιούς που δίνει το «παρών» είναι ο Θανάσης Πρωτοψάλτης έχοντας πλέον και τον ρόλο του αρχηγού.

«Νέο ξεκίνημα με μια νέα ομάδα, με κάποια παιδιά που επέστρεψαν, με κάποιους αθλητές που είναι για πρώτη φορά. Ο στόχος όμως παραμένει ο ίδιος, ανεξαρτήτως με το ποιος έχει κληθεί. Σίγουρα και για μένα είναι κάτι καινούργιο το ότι θα έχω τον ρόλο του αρχηγού και ελπίζω να κάνω το καλύτερο που μπορώ από την πλευρά μου. Από κει και πέρα εύχομαι να είμαστε υγιείς, να μην έχουμε τραυματισμούς για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε», είπε ο έμπειρος ακραίος κι αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας τόνισε:

«Η συγκέντρωση μας είναι στους δύο πρώτους αγώνες του ομίλου που μπορεί να κρίνουν ίσως από νωρίς την πρόκριση. Εμείς θέλουμε να κάνουμε το 2χ2, αλλά ξέρουμε ότι τα Σκόπια είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, η οποία αγωνίζεται όλο το καλοκαίρι κι αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Εμείς όμως θέλουμε να τους κερδίσουμε για να είμαστε πρώτοι στον όμιλο και να έχουμε και καλύτερο πλασάρισμα στη συνέχεια».

Από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ο Θανάσης βρίσκεται στις εθνικές ομάδες φτάνοντας πλέον να είναι ο αρχηγός στην ομάδα των ανδρών.

«Από μόνη της η παρουσία ενός αθλητή στην Εθνική ομάδα είναι τιμή και να το επιλέγεσαι ως αρχηγός είναι ακόμη πιο σημαντικό. Ο αρχηγός της Εθνικής πάντα είχε μια μεγαλύτερη πίεση γιατί λειτουργεί κι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ όλων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι είναι κάτι που φέρνει αρνητισμό ή σε δυσκολεύει».

Κι ως αρχηγός αυτό που τόνισε ήταν πως: «… πάντα ξεκινάμε με αισιοδοξία… Αν δεν υπήρχε αισιοδοξία δεν θα ήμασταν εδώ. Είναι αυτονόητο και θεωρώ ότι μιλάω εκ μέρους όλων των αθλητών, ότι ερχόμαστε εδώ για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και όχι για να περάσουμε την ώρα μας. Τα παιδιά με ξέρουν και τους ξέρω. Όλοι είναι έτοιμοι, ξέρουν τι θέλουν, έχουν έντονα συναισθήματα για την Εθνική, θέλουν να παίξουν για να βοηθήσουμε την ομάδα κι αυτό θεωρώ ότι θα μας βγει σε καλό».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Χριστοφιδέλης κάλεσε στην προετοιμασία τους παρακάτω αθλητές:

Πασαδόροι: Μάρκος Γαλιώτος, Σταύρος Κασαμπαλής, Ματέο Χασμπάλα.

Διαγώνιοι: Δημήτρης Μούχλιας, Άγγελος Μανδηλάρης, Τάσος Ασπιώτης.

Λίμπερο: Αριστείδης Χανδρινός, Δημήτρης Τζιάβρας.

Κεντρικοί: Θοδωρής Βουλκίδης, Δημοσθένης Λινάρδος, Γιώργος Παπαλεξίου, Δημήτρης Θεοδόσης.

Ακραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Σπύρος Χανδρινός, Φροίξος Κωτσάκης.

Το Ευρωβόλεϊ θα διεξαχθεί το 2026 και οι προκριματικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δύο δόσεις. Οι τρεις πρώτες αγωνιστικές θα γίνουν τον Αύγουστο του 2024 και οι τρεις τελευταίοι ένα χρόνο αργότερα.

Από τους 7 προκριματικούς ομίλους, την πρόκριση στην τελική φάση θα πάρουν οι 7 πρώτοι και οι 5 καλύτεροι δεύτεροι.

Όλοι οι προκριματικοί όμιλοι ανδρών

Α' όμιλος: Τουρκία, Δανία, Ουγγαρία
Β' όμιλος: Βέλγιο, Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία
Γ' όμιλος: Τσεχία, Μαυροβούνιο, Νορβηγία
Δ' όμιλος: Κροατία, Εσθονία, Ισραήλ
Ε' όμιλος: Ισπανία, Ελβετία, Σουηδία
Ζ' όμιλος: Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία
Η' όμιλος: Σλοβακία, Λετονία, Κόσοβο

Το πρόγραμμα:

1η αγωνιστική - 17 Αυγούστου 2024


17.00 : Γεωργία - Βόρεια Μακεδονία
Ρεπό η Ελλάδα

2η αγωνιστική - 25 Αυγούστου 2024

19.15: Βόρεια Μακεδονία - Ελλάδα
Ρεπό η Γεωργία

3η αγωνιστική - 29 Αυγούστου 2024

20.30: Ελλάδα - Γεωργία
Ρεπό η Βόρεια Μακεδονία

4η αγωνιστική - 9 ή 10 Αυγούστου 2025

Γεωργία - Ελλάδα
Ρεπό Βόρεια Μακεδονία

5η αγωνιστική - 13 Αυγούστου 2025

Ελλάδα - Βόρεια Μακεδονία
Ρεπό η Γεωργία

6η αγωνιστική - 16 ή 17 Αυγούστου 2025

Βόρεια Μακεδονία - Γεωργία
Ρεπό η Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα