Υπογραφή μνημονίου επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ του εργαστηρίου θεραπευτικής άσκησης και αθλητικής αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Πατρών με και της Ε.Ο.ΠΕ.

NEWS ,

Η ΕΟΠΕ και το Εργαστήριο Θεραπευτικής Άσκησης και Αθλητικής Αποκατάστασης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών συμφωνήσαν στην διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ τους, προκειμένου να συμβάλλουν:

α. Στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλητισμού και ειδικότερα του αθλήματος της πετοσφαίρισης με έμφαση στις αναπτυξιακές ηλικίες.
β. Στην από κοινού προώθηση της αθλητικής, εκπαιδευτικής, ερευνητικής, επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας των δύο φορέων.
γ. Στη συμμετοχή μελών του Εργαστηρίου Θεραπευτικής Άσκησης και Αθλητικής Αποκατάστασης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας καθώς και φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών σε δράσεις της ΕΟΠΕ όπου αυτό είναι εφικτό.
δ. Στην από κοινού συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και στα ευρωπαϊκό πρόγραμμα iSports του Erasmus (ή αντίστοιχων δράσεων κινητικότητας).
ε . Την παροχή φυσικοθεραπευτικών υπηρεσιών στις Εθνικές Ομάδες Πετοσφαίρισης αναλόγως των αναγκών αλλά και των δυνατοτήτων απο πλευράς του Εργαστηρίου Θεραπευτικής Άσκησης και Αθλητικής Αποκατάστασης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η συνεργασία των δυο πλευρών εγκρίθηκε ομόφωνα από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών και επισημοποιήθηκε με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.  Το μνημόνιο μεταξύ της ΕΟΠΕ και του Εργαστηρίου Θεραπευτικής Άσκησης και Αθλητικής Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Πατρών υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πατρων Καθηγητής Χρήστος Μπούρας και ο Γεώργιος Καραμπέτσος, πρόεδρος της ΕΟΠΕ.

Στην τελετή υπογραφής του μνημονίου παρευρέθηκαν ο κ. Τάκης Αντωνόπουλος, Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Δυτικής Ελλάδας, ο κ.Νεκτάριος Χαλβατζής Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ, ο κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος Προέδρος Ένωσης Πελοποννήσου.

Από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών παρόντες ήταν ο κ. Καθηγητής Ηλίας Τσέπης, ο Διευθυντής Εργαστηρίου Θεραπευτικής Άσκησης και Αθλητικής Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Κωνσταντίνος Φουσέκης και ο Άρης Αγγελόπουλος Ε.Ε.Π. Φυσικής Αγωγής και Συντονιστής του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ και τα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας ξεναγήθηκαν στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πατρών και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με  μικρούς αθλητές που συμμετέχουν στο καλοκαιρινό camp του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σχετικά Άρθρα