Ο Νίκος Ντόντης με την Νεφέλη Μολυβιάτη κατέκτησαν το AHEPA CUP 2024

BEACH VOLLEYBALL ,

Ένα από τα πιο παραδοσιακά τουρνουά μπιτς βόλεϊ έγινε και εφέτος με μεγάλη επιτυχία στη Ναύπακτο. Το τουρνουά AHEPA CUP 2024 έφερε το παραθαλάσσιο θέρετρο της Αιτωλοακαρνανίας στο επίκεντρο της επικαιρότητας και πάνω απ΄όλα τίμησε τους ισχυρούς δεσμούς της περιοχής με τους Έλληνες της διασποράς και ειδικά με την Ελλνηνική κοινότητα στις Η.Π.Α.

Η ιστορία έγραψε άλλη μία εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση για το τοπικό τμήμα της Ναυπάκτου «AHEPA Lepanto 1571», που διοργάνωσε για 11η χρονιά το “AHEPA CUP” Beach Volleyball. Η διοργάνωση ήταν εγκεκριμένη από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με συνδιοργανωτές το Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον αθλητικό σύλλογο «Ομόνοια Ναυπάκτου».

Συνολικά συμμετείχαν 21 ομάδες και το διεθνή χαρακτήρα της διοργάνωσης επιβεβαίωσαν οι συμμετοχές αθλητών με μόνιμη διαμονή στο εξωτερικό (Αυστρία, Νορβηγία και Γαλλία). Την Παρασκευή 19 Ιουλίου έγιναν οι προκριματικοί αγώνες από τους οποίους προέκυψε το τελικό ταμπλό των 16 καλύτερων ομάδων του Σαββατοκύριακου. Μετά από ένα διήμερο αμφίρροπων και θεαματικών αγώνων, στον τελικό αναδείχθηκαν πρωταθλητές το ζευγάρι Νεφέλη Μολυβιάτη- Νίκος Ντόντης, που επικράτησαν με 2-0 σετ των εξ Αυστρίας ορμώμενων Ιωάννα Γωγούσου- Emrach Surtse, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Κατερίνα Γωγούσου- Κωνσταντίνος Βασιλάκος άνευ αγώνος, λόγω ιατρικού κωλύματος των Daria Skidanenko- Θωμά Παπαδημητρίου.



Από την AHEPA Hellas στις απονομές παρευρέθηκε ο αθλητικός διευθυντής κ. Άγγελος Σταυρόπουλος ως εκπρόσωπος του κυβερνήτη, ο αντιπρόεδρος κοινωνικής ευθύνης κ Αδάμ Βλαχογιάννης, ενώ τις απονομές συντόνισε ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” κ Νικόλας Ντούνης. Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εκπροσώπησαν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Αιτ/νίας κ. Θανάσης Μαυρομάτης και ο αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) κ Παναγιώτης Αντωνόπουλος.

Άψογη ήταν η διαιτησία των αγώνων με τους διαιτητές Βασιλάτου Μαίρη,Τριαντοπούλου Μαρία, Μαυροκέφαλο Μιχάλη του Συνδέσμου Διαιτητών Πελοποννήσου, υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου διαιτησίας κ Γκόλφη Παναγιώτη.

Πολύτιμη ήταν και η συνδρομή του τοπικού τμήματος Ναυπάκτου του Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη του τουρνουά.

Οι νικητές των μεταλλίων εκτός από τη χαρά της της νίκης κέρδισαν χρηματικά έπαθλα καθώς και δώρο “πτήση εθισμού” από την Ελληνική Λέσχη Υδροπλάνου. Χορηγοί ήταν οι εταιρείες “ΔΟΥΡΟΣ- Επεξεργασία και τυποποίηση κρέατος””, ΜΟΤΟ Παπαδόπουλος, Frigo Solutions, Angelakis Fruits, η πιτσαρία Hot&Krispy, και η Terra Medi με έδρα την Νέα Υόρκη ΗΠΑ.

Φυσικά πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές για την προσπάθειά τους αλλά και την αδαμάντινη διαγωγή τους σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά.

Ήδη το ραντεβού ανανεώθηκε για το ερχόμενο καλοκαίρι και το “AHEPA CUP 2025” Beach volleyball tournament.

Σχετικά Άρθρα